Două zile de mese întinse

Două zile de mese întinse

Românii care sărbătoresc zilele acestea paştele catolic au reuşit să păstreze tradiţia şi bucuria învierii Domnului. Deşi în jurul mesei de Paşte nu s-au mai adunat la fel de multe persoane din cauza pandemiei, în bucătăriile din toată ţara sa gătit..fără restricţii. N-au lipsit bucatele tradiţionale şi nici voia bună.

Deşi este a doua zi de Paşte la catolici, mesele sunt încă întinse. Şi nu doar întinse, ci pline cu bunătăţi. Iar vedeta
este, ca în fiecare an, mielul. Deşi reţeta diferă de la gospodărie, la gospodărie, bucătarii spun că e mai gustos
daca a fost ţinut în baiţ macar 3 zile.

Însă, bucătarii ne recomandă să nu facem exces.

Acesta este al doilea an în care sărbătorile pascale au arătat altfel.

La începutul lunii viitoare va fi sărbătorit paştele ortodox în aceleaşi condiţii, cu restricţii de circulaţie şi reguli impuse de pandemie. Românii privesc, însă, partea bună şi spun că este prilejul perfect de a sta mai mult cu cei dragi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt