Două hoteluri de cinci stele din Bucureşti au fost amendate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor după ce au fost găsite produse alimentare cu valabilitatea depăşită, unele evident alterate, ustensile deteriorate, dar şi insecte. Peste 200 de kilograme de produse alimentare au fost oprite de la comercializare. În camerele de hotel au fost găsite fire de păr şi pete pe aşternuturi, dar şi praf pe mobilă şi în baie.
Echipe de control de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatrilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov au făcut, vineri, verificări la unităţi hoteliere de cea mai înaltă clasificare din Capitală, atât în spaţiile de cazare, cât şi în cele de alimentaţie publică.
Ca urmare, la două hoteluri au fost constatate deficienţe: depozitarea, în blocul alimentar, fără respectarea condiţiilor de temperatură recomandate de producător (mai puţin de -18*C), a unor materii prime care urmau să fie utilizate în procesul de fabricaţie, destinate consumului uman, existenţa în depozit a unor produse alimentare fără a avea precizate elementele de identificare şi data limită de consum, existenţa în depozit a unor produse cu data limită de consum depăşită, constatarea unor modificări organoleptice evidente la produse alimentare destinate consumului uman, aflate în depozit (produse cu suprafaţă mâzguită, culoare modificată sau miros înţepător de produs alterat), realizarea decongelării la temperatura mediului ambiant, folosirea unor rastele si ustensile de bucătărie, uzate, rupte, cu arsură în strat gros, depreciate.