Dispensar nou cu lacăt pe uşă, în pandemie

Dispensar nou cu lacăt pe uşă, în pandemie

Peste două mii de oameni dintr-un sat ieşean nu au acces la cele mai elementare îngrijiri medicale doar pentru că dispensarul nu are aviz din partea Colegiului Medicilor. Construit în urmă cu un an, centrul medical a fost îngropat în birocraţie, spune primarul din comună. De cealaltă parte, conducerea Colegiului Medicilor susţine că nu a primit nici o cerere pentru un cabinet medical.

Dispensarul din satul Chicirea, comuna ieşeană Tomeşti, i-ar scuti pe bolnavii şi bătrânii din localitate de un drum între 3 şi 5 kilometri, pe care mulţi dintre ei nu au cu ce să-l facă, mai ales acum în pandemie. Există un singur autobuz, care circulă o dată la două ore. Din nefericire, deşi a fost construită în urmă cu un an şi are mai multe facilităţi, unitatea medicală a rămas cu lacătul pe uşă.

Sunt peste 2 mii de oameni în satul Chicirea, majoritatea bătrâni şi copii, iar distanţa până la următorul centru medical, din Tomeşti, este prea mare pentru ei, mai ales iarna.

Primarul comunei Tomeşti, care cuprinde şi satul Chicirea, nu înţelege de ce dispensarul, construit din banii autorităţilor locale, nu a fost aprobat nici până acum.

Conducerea Colegiului Medicilor din Iaşi susţine că nu a primit niciodată o cerere pentru un cabinet medical la Chicirea.

Deşi în satul Chicirea trăiesc peste două mii de suflete, conform legii, acolo nu poate fi deschis un punct de lucru secundar al unui cabinet din aceeaşi comună. Şi astfel, o investiţie de sute de mii de euro stă cu lacătul pe uşă. Dispensarul de la Chicirea ar fi putut fi şi unul dintre cele 31 de centre de vaccinare antiCovid, dar fără aviz nici acest lucru nu va fi posibil.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt