Din 2025, Apple va echipa toate iPhone-urile cu ecrane OLED

Din 2025, Apple va echipa toate iPhone-urile cu ecrane OLED

Începând din 2025, Apple va adopta exclusiv ecranele OLED pentru toate modelele de iPhone, renunţând complet la tehnologia LCD, conform unui articol recent din cotidianul japonez Nikkei, citat de Reuters.

Ecranele OLED sunt preferate de majoritatea producătorilor de televizoare şi smartphone-uri datorită culorilor mai vii şi contrastului superior, fiind ideale pentru conţinut video de înaltă definiţie.

Potrivit Nikkei, Apple a început deja să comande display-uri OLED pentru viitorul model iPhone SE de la companiile BOE Technology din China şi LG Display din Coreea de Sud.

Această schimbare ar putea însemna excluderea companiilor japoneze Sharp şi Japan Display din parteneriatele cu Apple, după ce acestea au furnizat, în trecut, până la 70% din ecranele LCD pentru iPhone. Acum, ele furnizează doar pentru modelul iPhone SE şi nu produc OLED la scară largă pentru smartphone-uri.

Apple a introdus pentru prima dată ecranele OLED pe modelul iPhone X în 2017 şi de atunci a continuat să le folosească pe telefoanele din gama premium şi pe cea mai recentă generaţie de tablete iPad Pro, lansată în mai.

Afla mai multe despreappleiphoneecran
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt