Dezvoltarea şi solidaritatea cu cei mai vulnerabili trebuie să fie cuvintele-cheie în PNL

Dezvoltarea şi solidaritatea cu cei mai vulnerabili trebuie să fie cuvintele-cheie în PNL
Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Naţional Liberal de astăzi continuă efortul de dezvoltare şi modernizare a României, iar dezvoltarea şi solidaritatea cu cei mai vulnerabili trebuie să fie cuvintele-cheie, a declarat, marţi, preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă.

"În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal sunt conştient de problemele privind încrederea în politică şi politicieni din partea unei părţi a societăţii româneşti. Cu atât mai mult apreciez că, astăzi, suntem împreună, întrucât vom discuta o temă care va suscita idei interesante şi utile pentru dezbaterea publică şi pentru Partidul Naţional Liberal. (...) După 1989, Partidul Naţional Liberal, alături de toate forţele democratice a readus România în comunitatea euro-atlantică, iar Partidul Naţional Liberal de astăzi continuă efortul de dezvoltare şi modernizare a României", a afirmat Ciucă, la simpozionul "PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism", organizat la Biblioteca Centrală Universitară.

El a spus că trebuie aflat ce este necesar a fi "recuperat, valorizat şi întărit din vechea acţiune politică şi de guvernare a Partidului Naţional Liberal în opera sa de întemeiere şi modernizare a României".

"Consider că sunt teme ale Partidului Naţional Liberal cu mare relevanţă pentru zilele noastre. Spre exemplu, o constantă a politicii PNL istoric a fost continuarea cu tenacitate a dezvoltării şi modernizării ţării, dar tot timpul cu atenţie către coeziunea socială. PNL a promovat marile reforme sociale: reforma agrară, emanciparea ţărănimii, reforma electorală, crearea de cooperative, bănci populare, case rurale pentru înlesnirea accesului ţăranilor la credite, alfabetizarea. Şi astăzi dezvoltarea şi solidaritatea cu cei mai vulnerabili trebuie să fie cuvintele-cheie, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu o criză globală şi cu războiul declanşat de invazia forţelor armatei ruse în Ucraina", a adăugat liderul liberal.

Potrivit lui Ciucă, "un alt secret al succesului înaintaşilor liberali a fost profesionalizarea politicii".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt