Depozitul de deşeuri al Municipalităţii operat de Iridex nu va mai funcţiona de marţi

Depozitul de deşeuri al Municipalităţii operat de Iridex nu va mai funcţiona de marţi

Depozitul de deşeuri al Municipalităţii operat de Iridex Group SRL nu va mai funcţiona de marţi, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Iridex aminteşte că a fost nevoit să rezilieze toate contractele de depozitare a căror dată expiră luni.

"Primăria Municipiului Bucureşti urmează să preia amenajările depozitului şi să încredinţeze activitatea de postmonitorizare (monitorizare post închidere) conform prevederilor Contractului nr. 955/ 1999, respectiv a deciziei definitive a Tribunalului Bucureşti - Curtea de Apel, pentru a evita grave accidente de mediu, cu efecte negative asupra sănătăţii populaţiei", menţionează Iridex.

Potrivit sursei citate, activitatea de monitorizare post închidere se referă la securizarea depozitului, acoperirea şi îngrijirea acestuia, extragerea gazului de depozit, transportul şi arderea la temperaturi înalte a gazului de depozit, întreţinerea sistemului de drenaj a levigatului, transportul şi epurarea levigatului, dar şi a apelor pluviale.

Staţia de sortare, respectiv celelalte activităţi de tratare şi reciclare a deşeurilor, îşi continua activitatea, a adăugat Iridex.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt