De Crăciun, papa Francisc îndeamnă la mai multă atenţie la durerea celor din jur

De Crăciun, papa Francisc îndeamnă la mai multă atenţie la durerea celor din jur
Pope Francis attends a meeting with Bishops at the Apostolic Nunciature in Tokyo on November 23, 2019. - Pope Francis arrived in Japan on November 23 for a visit that will take him to Nagasaki and Hiroshima to warn of the dangers of nuclear weapons and pray for peace. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

În cadrul mesajului său de Crăciun, papa Francisc i-a mustrat pe cei care preferă să se uite în altă parte, făcându-se că nu observă problemele celor din jur şi a lansat un apel pentru pace şi împotriva violenţei domestice, transmite sâmbătă DPA.

"Continuăm să asistăm la un mare număr de conflicte, crize şi neînţelegeri. Acestea par să nu se mai termine niciodată şi am ajuns într-o situaţie în care abia dacă le mai observăm", a susţinut suveranul pontif, care a menţionat o serie de ţări şi regiuni care trec prin crize profunde, printre care Siria, Etiopia, Afganistan, Yemen şi Ucraina.

"Riscăm să devenim surzi la strigătele de durere şi suferinţă ale atât de multor oameni, fraţii şi surorile noastre", a mai susţinut el de la amvonul bazilicii Sfântul Petru.

De asemenea, papa a remarcat în mesajul său lipsa de voinţă a părţilor implicate în conflicte de a se aşeza la masa dialogului.

Papa Francisc s-a rugat şi pentru femeile care sunt victime ale violenţei în vremea pandemiei, pentru copiii victime ale abuzurilor şi pentru bătrânii care suferă de singurătate.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt