Cum arată noile tramvaie PESA de la Iaşi. Sunt dotate cu sisteme de numărare a călătorilor şi porturi USB

Cum arată noile tramvaie PESA de la Iaşi. Sunt dotate cu sisteme de numărare a călătorilor şi porturi USB

După 40 de ani, Iaşiul are tramvaie noi. Doar două, deocamdată. Sunt aduse din Polonia şi fac parte dintr-un lot de 16 care vor fi livrate până la sfârşitul acestui an. Preţul este de aproape 2 milioane de euro bucata.

"Primele garnituri de tramvaie noi au sosit în această dimineaţă în oraşul nostru. Este o etapă importantă din strategia mea de a moderniza şi dezvolta transportul public de călători. E un adevărat moment istoric, deoarece au trecut aproape 45 de ani de la ultima achiziţie de tramvaie noi. Am semnat contractul de achiziţie a celor 16 tramvaie PESA în aprilie 2020. Valoarea contractului este de circa 163 de milioane de lei, adică aproximativ 33,1 milioane de euro, ceea ce înseamnă 2,06 milioane de euro pentru fiecare tramvai", scrie primarul Iaşiului, Mihai Chirica, pe pagina sa de Facebook.

Capacitatea de transport totală a noilor tramvaie este de 230 de locuri şi au dotări moderne: aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior, sistem de numărare a călătorilor prin senzori video inteligenţi 3D.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt