Cozonacul tradiţional, la mare căutare

Cozonacul tradiţional, la mare căutare

Simpli sau împletiţi, rotunzi sau alungiţi, cozonacii sunt la mare căutare înainte de Crăciun. Proprietarii de brutării se întrec în decoruri care mai de care, dar sunt atenţi şi la un aspect din ce în ce mai căutat de clienţi: ingredientele naturale. O brutărie de lângă Bucureşti propune cozonacul autentic ce aminteşte de vatra bunicii. Asta în timp ce alţi cofetari fac din glazură o adevărată artă.

Deşi în ultimii ani reţeta tradiţională de cozonac a mai fost modificată, Alexandru, împreună cu prietenii cu care a
deschis o brutărie, spune că la ei lucrurile stau altfel.

Şi ne-au primit şi pe noi în bucătărie.

După ce stau aproximativ 2 ore la dospit, cozonacii intră la cuptor pentru 35 de minute.

Cozonacul este gata. Iar, aşa cum ne-a fost promis, mirosul ne-a dus direct cu gândul la vatra bunicii. La fel şi pâinea casei, vedeta brutăriei în timpul anului.

Lăsăm tradiţia deoparte şi ne îndreptăm spre cei care pun accent pe aspect. Proprietarul acestei cofetării şi-a propus să ia ochii clienţilor şi să creeze cei mai frumoşi cozonaci numai buni de pus pe…instagram!

Sună neobişnuit, însă brânza în compoziţia cozonacului este un secret al bucătăriei, spune Bassel.

Dacă totuşi alegeţi să cumpăraţi cozonacii din supermarket, specialiştii ne atenţionează să fim atenţi la etichete. Un ambalaj care fură ochii nu reflectă neapărat calitatea produsului. Cel mai sigur este să ne facem curaj şi să
preparăm cozonacii în propria bucătărie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt