Concurs gastronomic în staţiunea Olimp

Concurs gastronomic în staţiunea Olimp

Vita devine vedeta din farfurie în restaurantele de pe litoral vara aceasta! Zeci de bucătari, măcelari şi experţi în
gastronomie se întrec zilele acestea la malul mării în cel mai important concurs de gătit al anului. Grătarele încinse prăjesc
fripturi de vită pregătite după reţete americane, franţuzesti şi italiene. Fleicile câştigătoare şi reţeta lor vor ajunge în meniul
restaurantelor cu pretenţii din staţiuni.

Au sfârâit grătarele întreaga zi, la malul mării iar cei mai mari bucătari şi-au arătat măiestria în pregătirea fripturilor de vită.
Au folosit doar carne de import de cea mai bună calitate. În cele mai multe situaţii, pentru carnea de vită preparată la
grătarul cu cărbuni se foloseşte antricotul sau muşchiul. Specialiştii recomandă însă ceafa de vită

Pentru o friptură la grătar deosebită, alegem un tip de carne marmorat, străbătut de firişoare de grăsime. Acestea îi vor
conferi şi savoare şi frăgezime. Bucăţile care au fost puse pe cărbuni încinşi au fost pregătite îndelung, cu mult timp
înainte de concurs.

Carnea de vită nu trebuie gătită prea mult pentru că se usucă. Se pregăteste la temperatura camerei şi apoi se pune
pe grătarul încins.

O friptură bună are cam 200 de grame. În practică, grosimea se măsoară cam la două degete. Are cât mai puţine
condimente şi toate din produse naturale.

Alături de fripturile generoase , în farfurie vom găsi şi garnituri de ciuperci sotate în unt, sparanghel sau cartofi
gătiţi după reţete franţuzeşti.

Delicatesele de azi i-au încântat pe toţi.

Festivalul culinar durează trei zile şi are loc la Olimp

Afla mai multe desprebucatariconcurs
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt