Concentraţia de gaze cu efect de seră a crescut dramatic în 2020, în ciuda carantinei: „Trebuie să ne revizuim întregul stil de viaţă”

Concentraţia de gaze cu efect de seră a crescut dramatic în 2020, în ciuda carantinei: „Trebuie să ne revizuim întregul stil de viaţă”

Concentraţia de gaze cu efect de seră din atmosfera Pământului a atins un nou record anul trecut şi continuă să fie pe o tendinţă nesatisfăcătoare, a anunţat Organizaţia Meteorologică Mondială, agenţie din cadrul ONU, conform Reuters.

Un nou raport al OMM arată că nivelurile de dioxid de carbon au crescut la 413,2 părţi per milion în 2020, depăşind tendinţa care s-a conturat în ultimul deceniu, acest lucru în ciuda scăderii temporare a emisiilor cauzată de perioada de lockdown anti-coronavirus.

Secretarul general al OMM, Petteri Taalas, a spus că actuala creştere a concentraţiei de gaze din atmosferă va duce la creşteri de temperaturi mult mai mari decât era estimat şi că acestea vor depăşi cu mult ţinta de 1,5 grade Celsius în plus faţă de perioada pre-industrială, stabilită de Acordul Climatic de la Paris.

„Nu suntem deloc pe drumul cel bun. Trebuie să reanalizăm sistemele industriale, energetice şi de transport şi întregul nostru stil de viaţă”, a adăugat el, cerând şi angajamente serioase la conferinţa COP26, care urmează să se desfăşoare la sfârşitul acestei săptămâni în Marea Britanie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt