CNIR va lansa la sfârşitul acestui an proiectul autostrăzii care va lega România de Bulgaria

CNIR va lansa la sfârşitul acestui an proiectul autostrăzii care va lega România de Bulgaria

Compania Naţională de Investiţii Rutiere anunţă că a finalizat procedura de semnare a protocoalelor de predare-preluare pentru primele patru proiecte de infrastructură de transport transferate de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Pe lângă acestea, Compania de Investiţii va derula şi propriul proiect: Autostrada Bucureşti-Giurgiu care va fi lansată în consultare publică săptămâna viitoare.

”Bucureşti-Giurgiu este necesar a fi promovat în perioada imediat următoare, cu atât mai mult cu cât se află în pregătire şi documentaţia pentru un nou pod peste Dunăre la Giurgiu, Giurgiu-Ruse. Şi atunci să realizăm şi această legătură de la Giurgiu până la A0 sau chiar până la A1, respectiv A2. Va fi o analiză multicriterială, în care vom lua în calcul mai multe scenarii de traseu, cel puţin cinci cu conexiune cu Bucureşti-Alexandru, conexiune cu A0, conexiune cu A1, conexiune cu A2, cu diverşi factori de departajare. Şi vom vedea care este cea mai bună variantă din punct de vedere tehnic şi al costului”, a declarat Gabriel Budescu, directorul general al CNIR pentru RRA.

Afla mai multe despreautostradagiurgiubucuresti
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt