Ciucă: Este nevoie mai mult ca oricând ca cetăţenii să fie protejati de efectele agresiunii din Ucraina

Ciucă: Este nevoie mai mult ca oricând ca cetăţenii să fie protejati de efectele agresiunii din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, duminică, faptul că este nevoie mai mult ca oricând ca cetăţenii să fie protejaţi de efectele militare, sociale şi economice ale agresiunii din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit, duminică, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Yair Lapid, discuţiile axându-se asupra analizei evoluţiilor regionale şi gestionării efectelor agresiunii ruse din Ucraina.

Premierul Ciucă a condamnat în termeni fermi agresiunea neprovocată, nejustificată şi ilegală a Rusiei în Ucraina şi a remarcat răspunsul puternic şi unitar al statelor Uniunii Europene şi NATO pentru consolidarea Flancului Estic şi garantarea securităţii.

"Este deosebit de valoros răspunsul comun, puternic, şi rapid al tuturor statelor occidentale care gândesc în termenii democraţiei, economiei de piaţă şi a lumii bazate pe reguli. Este nevoie mai mult ca oricând ca cetăţenii noştri să fie protejaţi de efectele militare, sociale şi economice, iar poporul ucrainean să resimtă solidaritatea tuturor statelor care condamnă cu fermitate această agresiune ilegală", a afirmat Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

Cei doi înalţi oficiali au discutat despre perspectivele situaţiei din regiune şi modalităţile de soluţionare a conflictului, context în care ministrul israelian al Afacerilor Externe, Yair Lapid, a evocat vizita premierului Statului Israel, Naftali Benett, la Moscova şi discuţiile purtate cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, se menţionează în comunicat.

"Discuţiile au vizat, de asemenea, oportunităţile de cooperare economică şi de securitate între Romania şi Statul Israel, cu precădere în sectorul securităţii cibernetice. De asemenea, o altă temă importantă a reprezentat-o perspectiva organizării, în Israel, a unei noi şedinţe a celor două guverne, prilej pentru valorificarea oportunităţilor de creştere a colaborării economice şi schimburilor comerciale între cele doua state", precizează Executivul.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt