Cazionul din Constanţa poate fi admirat din nou. La doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare, constructorii au
înlăturat schelele de pe faţada superioară, aşa că turiştii şi localnicii care se plimbă pe faleză se pot bucura de frumuseţea clădirii-simbol a oraşului. Vestea proastă este că procesul de consolidare se va încheia în martie 2023, nu la finalul acestui an, aşa cum era stabilit iniţial.
O mare parte a Cazinoului din Constanţa a fost deja renovată. Acoperişul şi partea centrală sunt deja gata, iar noile ornamente montate de constructori pot fi deja admirate.
Structura de rezistenţă a fost întărită şi au fost schimbate grinzile de fier care sustin podeaua şi etajele. Iar la final va
arăta ca atunci când a fost construit
Până în prezent, lucrările au costat aproape 90 de milioane de lei. Iniţial, proiectul costa 44,9 milioane de lei plus TVA.
Lucrările de reabilitare au început în ianuarie 2020, după mai mulţi ani de amânări birocratice.
n anul 2000, Primăria Constanţa preluat Cazinoul de la societatea de stat Litoral SA şi a căutat soluţii pentru restaurarea monumentului istoric care deja era degradat, iar din anul 2011 cazinoul a intrat în sfera jocului de ping-pong dintre Primărie şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. În 2014, cazinoul a fost predat Companiei Naţionale pentru Investiţii care este în subordinea Ministerului Dezvoltării. În 2015 au fost alocaţi 8.5 milioane de euro pentru restaurarea monumentului şi timp de trei ani au fost anulate trei licitaţii. În 2018, Cazinoul a intrat pe lista celor mai periclitate 7 situri din Europa. În 2019, Compania Naţională de Investiţii a lansat o nouă licitaţie, cea de a patra, iar la 15 ianuarie 2020 a început restaurarea efectivă a monumentului istoric.
Simbol al celui mai mare port al României, Cazinoul de pe faleza oraşului Constanţa a fost construit la iniţiativa regelui
Carol I şi a fost inaugurat în 1910.