Carnea de miel dispare din meniul de Paşte

Carnea de miel dispare din meniul de Paşte

Pentru cei aproape 1 milion de români de religie catolică, weekendul acesta este Paştele. De regulă, cea mai mare
sărbătoare a creştinătăţii este întâmpinată cu mielul pe masă. Tradiţia este însă tot mai puţin respectată în ultimii ani. Crescătorii de ovine spun că vânzările din primăvara aceasta sunt chiar şi cu 40% mai mici faţă de anul precedent. Speră însă ca Paştele Ortodox să aducă un apetit sporit pentru carnea de miel.

Ofertă bogată, cerere mică. Cam aşa se rezumă anul acesta pentru crescătorii de ovine. Duminică, catolicii sărbătoresc Paştele, însă cererea pentru carnea de miel este mai mică ca niciodată.

Şi preţurile au crescut anul acesta. La Iaşi, un kilogram a ajuns la 25 de lei, cu trei lei mai mult ca în urmă cu 12 luni. Acest cioban are o turmă de peste 700 de capete. La fel ca şi ceilalţi fermieri, se plânge de numărul tot mai mic de clienţi. Speră măcar să îşi scoată banii investiţi în creşterea animalelor. De profit nici nu poate fi vorba.

La Suceava crescătorii păstrează preţurile de anul trecut.

Aici, un kilogram de carne de miel costă fie 13 lei în viu şi 20 de lei în carcasă. Chiar şi aşa muşterii se lasă aşteptaţi.

Oierii spun că, pentru o masă delicioasă de Paşti, cei mai buni miei sunt cei care cântăresc între 9 şi 14 kilograme.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt