Capcane pentru şoferi pe A3: spaţii de servicii blocate cu sârmă ghimpată, la 9 ani de la inaugurare

Capcane pentru şoferi pe A3: spaţii de servicii blocate cu sârmă ghimpată, la 9 ani de la inaugurare

La 9 ani de la inaugurarea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, cele mai multe dintre spaţiile de servicii sunt închise şi, chiar şi aşa, periculoase. Intrările în locurile amenajate cu parcări şi toalete sunt blocate de bariere din sârmă ghimpată. Jurnalistul Digi24 Alexandra Dinu a făcut un drum dus-întors pe autostradă şi a văzut cu ce se confruntă şoferii care, deşi sunt anunţaţi prin indicatoare rutiere succesive că urmează spaţiu de serviciu, nu au unde intra.

Tocmai ce am intrat pe autostrada A3, Bucureşti-Ploieşti. Scopul nostru este să vedem cât de funcţionale sunt spaţiile de servicii.

Suntem anunţaţi de indicatoare că urmează spaţiu de servicii. De la distanţă, din ce ne dăm seama, având în vedere că sunt oameni, înseamnă că e deschis. Deci este funcţional.

Mergem mai departe.

Am ajuns la cel de-al doilea spaţiu de servicii de pe autostradă. Este închis. Foarte interesant este cum au ales autorităţile să semnalizeze că nu se poate intra aici - prin sârmă ghimpată - un adevărat pericol, în special pentru motociclişti. Dacă nu sunt atenţi, aici cu siguranţă pot avea loc accidente.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt