Pentru cei mai mulţi dintre noi, ziua nu poate începe fără o cafea. Fie că o bem cu lapte, zahăr sau simplă, băutura ne dă energie sau este pretextul perfect pentru o pauză. Nu o putem savura oricum, spun specialiştii. Dacă vrem o aromă desăvârşită şi un gust deosebit, trebuie să învăţăm cum să alegem boabele şi cum să o preparăm.
Statisticile arată că românii au început să iubească tot mai mult cafeaua. Consumul a crescut constant, mai ales în
ultimii ani. La începutul anilor 90, obişnuiam să bem 1-2 ceşti pe zi . Treceam de la nechezol către cafeaua măcinată sau boabe.
Cinci ceşti pe zi pare mult, ar spune orice medic. Contează calitatea, provenienţa şi modul de preparare.
Apetitul pentru o cafea rafinată rămâne însă în continuare excepţia.
Consumul la terase s-a dublat în ultimii ani in ciuda pandemiei. Sau poate datorită ei.
Iar cea mai bună cafea este în faţa televizorului, pe Prima Tv. De luni până vineri de la ora 8.00 dimineaţa, cu focus la prima oră!