Aruncăm peste o tonă de mâncare

Aruncăm peste o tonă de mâncare

Aruncăm mai mult decât consumăm! Asta arată cifrele care ne spun că românii atribuie 40% din bugetul lunar
alimentelor, însă o treime din cele cumpărate ajung la… coş. Nutriţioniştii susţin faptul că risipa alimentară poate fi combătută, trebuie doar să vrem. Mai mult, sunt deja şi restaurante care s-au alăturat iniţiativei şi donează mâncarea rămasă.

Fiecare român aruncă în medie 129 de kilograme de mâncare pe an. O cantitate foarte mare, care poate fi totuşi
redusă prin diferie metode. Nu mergem la cumpărături când le este foame sau înainte de a pleca, facem o listă cu cele necesare şi un amplu inventar în casă, astfel încât să ne asigurăm că nu facem provizii. Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile date de nutriţionişti.

Nutriţioniştii ne propun astfel câteve preparate, pe care le putem improviza din cele mai comune produse rămase
mereu nefolosite în casele oamenilor.

Restaurantele din Bucureşti s-au alăturat deja iniţiativei de reducere a risipei alimentare. Acest patron, de exemplu, a înfiinţat un proiect "Dacă ţi-e foame", unde toţi oamenii nevoiaşi pot primi zilnic mâncare gratuită, după ora 18. Patronul spune că oamenii au fost foarte deschişi şi au primit cu bucurie pachetele de mâncare.

Alte restaurante însă, preferă să cumpere atât cât consumă.

Oamenii par totuşi să înţeleagă necesitatea risipei alimentare şi să nu cumpere mai mult decât mănâncă.

În România există o lege a risipei alimentare din 2016, însă aceasta este ineficientă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt