Alternative la miel pe masa de Paşte

Alternative la miel pe masa de Paşte

Cum carnea de miel nu e pe gustul sau pentru buzunarul tuturor, mulţi au cautat o variantă pentru masa de Paşte. Iedul a fost cea mai la îndemână optiune. Alternativele pentru gurmanzi au fost friptura de prepeliţă sau cea de struţ. Producătorii de carne şi vânzătorii s-au adaptat rapid cererii şi au livrat în această perioadă direct la uşa clientului.

Ioana Presecan are peste 600 de prepelite, în ferma ei din Cluj. A deschis crescătoria chiar înainte de pandemie, iar primii clienţi au fost prietenii familiei.

Între timp, şi-a extins afacerea şi prin intermediul promovării în online. Chiar înainte de Paşte, vânzările lor au crescut simţitor.

Un judeţ mai încolo, în Alba, la o fermă sunt crescuţi struţi. Şi carnea acestor păsări este printre cele mai sănătoase. Conţine puţin colesterol. În schimb, este fragedă şi bogată în fier şi omega.

Un kilogram de file de struţ costă 140 de lei, iar aceeaşi cantitate de carne pregătită pentru şniţel e 100 de lei. Chiar dacă preţurile nu sunt tocmai mici, cumpărători nu lipsesc. La mare căutare sunt şi ouăle. Unul singur costă o sută de lei. Însă chiar şi adunatul lor este o adevărată aventură pentru crescători.

Unii dintre cei care au renunţat la carnea de miel s-au reorientat spre cea de ied

Pe piaţă, kilogramul de carne de ied se vinde şi cu 30 de lei. E mai ieftin decât cel de miel, al cărui preţ porneşte de 35 de lei per kilogram.

Bucătarii spun că iedul este mai uşor de pregătit.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt