Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Aura Danielescu, a declarat, marţi, că în cursul zilei de luni au fost primite 12 solicitări de repartizare a elevilor refugiaţi din Ucraina, după ce, săptămâna trecută, alţi 31 astfel de preşcolari şi şcolari din ţara vecină au fost repartizaţi în grădiniţe şi şcoli din Timişoara şi din judeţ, cu statut de audienţi.
"Avem patru cereri de înscriere la Şcoala Gimnazială din Dumbrăviţa (clasele a II-a, a V-a, a VII-a şi a VIII-a), la Liceul 'J.L. Calderon' Timişoara (cinci copii pentru clasele a IV-a, a VII-a, a IX-a şi a XI-a), doi preşcolari la grădiniţa de pe lângă Şcoala Gimnazială nr. 24 Timişoara şi un copil la Şcoala Gimnazială nr. 21, în clasa a IV-a", a detaliat Aura Danielescu.
Şefa IŞJ Timiş a precizat că, în funcţie de solicitări, comisia de repartizare va orienta copiii spre acele unităţi din Timişoara sau împrejurimi, după caz, ţinând cont de posibilitatea de a avea cadru didactic cunoscător de limbă ucraineană. Profesorii de limba ucraineană care vor sprijini în derularea activităţilor elevii integraţi în şcoli, ca audienţi, sunt de la şcolile gimnaziale din Ştiuca, Bethausen, Victor Vlad Delamarina - Pietroasa Mare, Bârna, Timişoara şi de la Liceul Haşdeu din Lugoj.
agerpres.ro