Alpaca salvată de la moarte de medicii clujeni

Alpaca salvată de la moarte de medicii clujeni

O poveste cu final fericit vine de la Cluj unde o femelă alpaca a fost salvată de la o moarte sigură de către medicii de la Universitatea de Ştiinţe agricole şi medicină veterinară. În vârstă de 5 ani, animalul suferea de un tip de râie, însă tratamentul administrat a făcut-o bine şi acum se poate întoarce la cele două prietene alpaca pe care le are la grădina zoologică din Galaţi.

Bonnie este o femelă alpaca ce a fost donată grădinii zoologice din Galaţi după ce, o vreme, a fost animal de companie. Anul trecut, specialiştii au observat unele leziuni la urechi şi au încercat sa o trateze, însă fără succes. În noiembrie 2020, Bonnie a fost dusă la Universitatea de Ştiinţe agricole şi medicină veterinară Cluj unde, până acum, i s-a administrat un tratament specific, care a vindecat-o.

Mulţumită tratamentului adecvat, Bonnie se bucură acum şi de unghii lucioase şi de o dentiţie de invidiat.

Pentru a nu fi supusă unui stres major şi pentru a se evita orice fel de complicaţie, alpaca a fost anesteziată înainte de intervenţie.

Cum Bonnie, înainte de a ajunge la Grădina Zoo din Galaţi, a fost animal de companie pentru o persoană privată, specialişti atrag atenţia că astfel de animale nu ar trebui să fie crescute decât de cei care au cunoştinţele necesare. Pentru că, până la urmă, Bonnie nu este nici pisică, nici câine.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt