A primit o nouă şansă la viaţă

A primit o nouă şansă la viaţă

Stelică este unul dintre cei 19 cai sălbatici de la Letea care în 2011 au fost capturati ilegal şi lăsaţi să se îmbolnăvească. El însă a avut noroc, pentru că a fost găsit de un om cu suflet mare care l-a salvat şi i-a oferit o viaţă mai bună. Acum, din păcate, a ajuns la un adăpost de animale din Galaţi, pentru că femeia care l-a îngrijit în toţi aceşti ani a murit în urma unui accident de maşină. Viaţa lui Stelică s-a schimbat total, dar nu în rău. Acum are prieteni noi la adăpost şi este bine îngrijit.

Stelică are doar 11 ani, iar atunci când a avut loc tragedia de la Letea el era pui. Luana este femeia care l-a salvat în momentul în care mânzul era dus la abator. Femeia l-a îndrăgit atât de tare încât l-a luat acasă. Stelică era bătut şi subnutrit, dar ea a reuşit să îl salveze şi să îi ofere o viaţă mai bună. Din păcate, în 2014 tânăra a murit într-un cumplit accident. Părinţii Luanei l-au îngrijit până de curând, iar acum au decis să îl ducă la asociaţia Help Lăbuş acolo unde deja şi-a făcut prieteni.

Stelică deja s-a acomodat. I-au făcut toate analizele şi este sănătos tun.

Stelică are şi o amică, iapa de un an Veronica .

Cei care vor ca la iarnă Veronica şi Stelică să aibă un adăpost nou şi mare , numai al lor, pot găsi date pe pagina
de facebook a Asociaţiei Help Lăbuş.

Printre cei care au ajutat caii de la Letea şi care i-a salvat de la moartea s-a numărat şi fosta noastră colegă, Cristina Ţopescu. A stat la căpătâiul lor şi a luptat din greu să salveze viaţa bietelor animale. A mers împreună cu
reprezentaţii asociaţiei de voluntari la ferma de lângă localitatea brăileană Urleasca. Regretata jurnalistă chiar s-a
luat la ceartă cu poliţiştii care supravegheau recuperarea cailor. A luptat trup şi suflet pentru animalele care urmau să fie duse la abator.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt