50 de milioane de lei. Aceasta este valoarea aproximativă a producţiei de carne de melc din România.
O firmă din Hunedoara se află în prezent pe primul loc la producţia de carne de acest tip. Firma din acest judeţ este deţinută de antreprenori francezi şi are 138 de angajaţi, potrivit celor de la ZF, iar cifra de afaceri este una de invidiat, şi anume 31,7 milioane lei.
Suma este mare pentru un produs pentru care nu există apetit local de consum.
Vânzările erau chiar şi mai mari în 2018, cu nu mai puţin de 16 procente. De reţinut este faptul că această companie din Haţeg este şi cel mai mare exportator de carne de melc din România.
Alături de această firmă mai sunt încă trei competitori importanţi pe piaţă, şi anume cei din Tulcea, Mureş şi Sibiu. Acestea acoperă diferenţa de producţie de până la 50 de milioane de lei.
Potrivit precizărilor mureşenilor, carnea de melc se remarcă prin conţinut mare de proteine şi conţinut mic de glucide şi lipide.
„Cochilia se foloseşte la realizarea anumitor specialităţi din carne de melc (melci umpluţi). Achiziţia materiei prime este una dintre cele mai importante etape. Melcii sunt colectaţi din două surse: din fauna sălbatică şi din fermele de creştere a melcilor”, au precizat pentru sursa citată reprezentanţii companiei din Mureş.