20 de mii de oameni, aşteptaţi la Slujba de Înviere

20 de mii de oameni, aşteptaţi la Slujba de Înviere

Arhi-episcopul Teodosie a chemat toţi credincioşii la Învierea de la malul mării. Înaltul ierarh spune că Paştele va fi ca în oricare alt an. 20 de mii de oameni a calculat arhiepiscopul că încap pe faleza Cazinoului şi în faţa Cate-dralei Tomitane. Lumina Sfântă va fi purtată în procesiune până la altarul de vară, unde la miezul nopţii se va oficia Canonul Învierii, urmat de Sfânta Liturghie

Relaxarea restricţiilor în noaptea de Înviere va aduce din nou oamenii pe ruinele vechii cetăţi Tomis, în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa. Ca-n fiecare an, mulţimea îl va aştepta pe Teodosie la malul mării.

Apoi, va-ncepe slujba care ţine până dimineaţa. Nu vor lipsi jandarmii şi poliţiştii, care trebuie să asigure distanţarea enoriaşilor şi respectarea regulilor sanitare în timp de pandemie.

Anul trecut, când România a fost în stare de urgenţă, credincioşii au primit Lumină acasă, de la voluntari şi preoţi,
şi nu au putut participa la slujba de Înviere din cauza restricţiilor impuse prin ordonanţele militare. Acum, Liturghia din noaptea Învierii se va desfăşura fără restricţii.

Cei care vor ajunge ajunge anul acesta pe litoral de 1 mai şi de Paşte trebuie să ştie că purtarea măştii este obligatorie inclusiv pe plajă. Turiştii o vor putea da jos doar dacă intră în mare.

În plus, aveţi grijă! În Noaptea de Înviere restricţiile se ridică doar pentru cei care merg la slujbă. Cine va fi găsit pe plajă, riscă amenzi drastice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt