Topul universităţilor la nivel mondial: Unde sunt Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Bucureşti şi Politehnica Bucureşti

Topul universităţilor la nivel mondial: Unde sunt Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Bucureşti şi Politehnica Bucureşti

Cea de-a 20-a ediţie a QS World University Rankings cuprinde 1 500 de instituţii din 104 locaţii şi este singurul clasament de acest gen care pune accentul pe capacitatea de inserţie profesională şi pe durabilitate.

În 2024 a fost implementată cea mai mare îmbunătăţire metodologică de până acum, fiind introduşi trei noi indicatori: sustenabilitatea, rezultatele în materie de ocupare a forţei de muncă şi reţeaua internaţională de cercetare, se precizează în informarea QS World University Rankings.

Rezultatele se bazează pe analiza a 17,5 milioane de lucrări academice şi pe opiniile de specialitate a peste 240.000 de cadre didactice şi angajatori, arată G4Media.ro.

Astfel, Massachusetts Institute of Technology sărbătoreşte doisprezece ani în fruntea clasamentului, Universitatea din Cambridge îşi păstrează locul 2, în timp ce Universitatea din Oxford locul 3, urcând o poziţie.

Universităţile din România sunt mult în urma clasamentului. De pildă, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca se situează pe locurile 801 – 850, Universitatea Bucureşti locurile 851 – 900 iar Politehnica Bucureşti 1201 – 1400

Univeristatea Tehnică din Cluj Napoca e pe locurile 1201-1400, Universitatea Transilvania din Braşov, locurile 1201-1400, la egaliatate cu Universitatea de Vest din Timişoara.

Vezi AICI topul complet al QS World University Rankings

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt