Învăţământul dual trebuie să formeze viitori specialişti în care să avem încredere, a spus la Prima News Carmen Mânea, directorul şcolii de meserii C.A.Rosetti.
„Trebuie demitizat Dorel, astfel încât să nu mai avem în viitorul apropiat temerea să-l nimerim pe Dorel când chemăm un meseriaş. România are o economie emergentă, în care se dezvoltă foarte mult serviciile, cred că trei din patru copii ar trebui să urmeze o rută de profesionalizare, nu e nevoie de facultate pentru a face un lucru bine”, a spus Mânea.
Specialistul în HR Doru Dima a subliniat şi el că vor veni la putere meseriile care presupun manualitate. „Robotul nu poate să intre sub chiuvetă să repare, e nevoie de un om pentru asta. Va scădea importanţa profesiilor obţinute prin studii universitare în următorii 15.20 de ani”, a precizat expertul.
Şcolile ar trebui să colaboreze cu agentul economic, pentru că e foarte important cum se implementează sistemul de învăţământ dual, a explicat specialistul în educaţie Radu Szekely.
„Una din marile probleme ale învăţământului dual este lipsa continuităţii, avem şi o calitate scăzută a actului educaţional în învăţământul dual”, a spus Szekely.