Şcoala ca o stradă

Şcoala ca o stradă

Elevul de 16 ani care şi-a atacat profesoara cu cuţitul rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel i-a respins contestaţia! Între timp, în şcolile din România vedem elevi cu arme albe în ghiozdan în loc de rechizite şi profesori care au ajuns să fie umiliţi şi batjocoriţi de cei pe care trebuie să-i educe! Ultimele cazuri de violenţă în şcoli ridică din nou semne de întrebare cu privire la siguranţa tuturor celor din şcoli. Sindicatele profesorilor cer măsuri mai dure în unităţile de învăţământ. Printre ele sunt reintroducerea exmatriculării şi înfiinţarea centrelor de reeducare.

Profesorii nu se mai simt în siguranţă la catedră. Sindicaliştii din Educaţie au venit cu o serie de propuneri pentru a încerca să reducă fenomenul de violenţă în şcolile româneşti. Exmatricularea şi detenţia şcolară a elevului care a avut abateri disciplinare sunt pe listă.

Dascălii mai propun înfiinţarea unor centre de reeducare în cazul unor situaţii foarte grave. Exemplul lor este cazul elevului de la Colegiul Naţional Ion Creangă din Capitală care a încercat să-şi înjunghie profesoara. Nota la purtare luată în considerare pentru admiterile la liceu şi la Bac este o altă măsură propusă.

Profesorii vor şi instituirea prin lege a amenzilor pentru părinţi, în cazul în care copiii distrug bunuri din şcoli sau jignesc şi lovesc angajaţii din învăţământ. Unele măsuri ar putea fi benefice, spun elevii, însă altele sunt de domeniul trecutului.

Cifrele referitoare la violenţa în şcoli sunt îngrijitoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt