Program pentru copiii obezi, disciplină opţională în şcoli

Program pentru copiii obezi, disciplină opţională în şcoli

Obezitatea la cei mici este o problemă serioasă şi îngrijorătoare. În România, peste 25 la sută dintre copii sunt supraponderali sau obezi. Trebuie luate măsuri de educare a oamenilor privind nutriţia corectă şi importanţa sportului, susţin specialiştii. La Iaşi, mai mulţi medici şi profesori au creat de câţiva ani, un program denumit Traista cu sănătate, care ajută copiii să mănânce sănătos. Iniţiativa a dat roade şi, din toamna acestui an, programul va deveni disciplină opţională în şcoli.

În acest an numărul copiilor supraponderali sau obezi a crescut cu 15% faţă de 2022, arată ultimele statistici. La Iaşi, însă, situaţia stă mult mai bine. Programul ,,Traista cu sănătate" pune gratuit la dispoziţia copiilor şi părinţilor manuale şi ghiduri.

Pentru ca cei mici să asimileze usor informaţiile despre alimentaţia sănătoasă, iniţiatorii au pus in scena şi spectacole de teatru speciale. Aproape 400 de cadre didactice din judeţul Iaşi au urmat un curs de formare în cadrul proiectului Traista cu sănătate. Apoi, la ore, le explică elevilor ce inseamna hrana sănătoasă.

Părinţii sunt cei care trebuie să aleagă cu grijă alimentele pentru cei mici. Este important să nu uite însă de starea lor de bine, să le înţeleagă emoţiile şi să stea de vorbă des cu ei. Până acum, mii de elevi din judeţul Iaşi au beneficiat de ore de educaţie despre alimentaţia sănătoasă, în cadrul programului ,,Traista cu sănătate".

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt