Profesorii percep criteriul de 60% vaccinaţi ca pe o măsură menită să-i forţeze să se vaccineze

Profesorii percep criteriul de 60% vaccinaţi ca pe o măsură menită să-i forţeze să se vaccineze

Profesorii percep criteriul celor 60% de angajaţi vaccinaţi aplicat pentru deschiderea şcolilor drept o măsură menită să-i forţeze să se vaccineze, a declarat, luni, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, pentru AGERPRES.

De asemenea, măsura produce dezbinare între profesori şi părinţi şi între vaccinaţi şi nevaccinaţi, a adăugat preşedintele FSLI.

"Cam aceasta e ideea: dezbinare între vaccinaţi şi nevaccinaţi şi între părinţi şi profesori, până la urmă. (...) Ar trebui să renunţe complet la acest criteriu, pentru că substratul pe care oamenii îl văd este de a îi forţa pe oameni să se vaccineze. (...) Toată lumea aşa interpretează, aşa au perceput oamenii în toate mesajele pe care le primesc: este o măsură menită să-i forţeze pe profesori să se vaccineze, în condiţiile în care sistemul educaţional are rata de vaccinare foarte mare, de aproape 70%. Şi ce-i deranjează pe oameni foarte mult este faptul că trebuie să afişeze acel procent privind vaccinarea - niciun alt sector de activitate nu a luat această măsură, nu ştim de ce s-a luat la noi, probabil ca să fie arătaţi cu degetul profesorii, ca să fie exemplu pentru ţară", a afirmat Simion Hancescu.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt