După vacanţa fortaţă de două săptămâni, şcoala începe pe 8 noiembrie. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că vor merge către o decizie descentralizată, iar acolo unde sunt multe cazuri de Covid-19, şcoala online este cea ma bună alegere. Numai că profesorii nu sunt, nici acum, formaţi. Şi nici cu o conectivitate bună la internet nu ne putem lăuda. Elevii, sătui să se chinuie să priceapă ceva în online, recurg la meditaţii.
Cei de la Consiliul Elevilor au propus ca şcolile să fie deschise în localităţile cu o rata de infectare foarte scăzută.
Iar acolo unde sunt multe cazuri, să se facă şcoală online. Scenariu validat şi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Numai că realitatea nu arată că am fi pregătiţi pentru învăţatul din faţa ecranelor
Şi nu sunt singurele lipsuri. În continuare, mai ales în şcolile din zonele rurale, conectivitatea la internet este slabă. Şi nu toţi elevii au de pe ce să facă şcoală online.
Din cauza neajunsurilor, soţii Adriana şi Cătălin Vlăduţ au renunţat să mai predea.
Pentru a continua să fie în faţa elevilor, şi-au deschis un centru de meditaţii la Oradea.
În colţul atelierului au amenajatat şi un spaţiu de lectură unde tinerii pot să discute despre operele de artă pe care le-au studiat.