Epoca în care profesorii sunt autoritari cu elevii, ba chiar unii devin agresivi la ore, trebuie să apună. Dascălii trebuie să înveţe să creeze conexiuni cu copiii, tocmai pentru ca aceştia să se simtă în largul lor şi să obţină rezultate mai bune la şcoală. Sute de educatori şi învăţători au mers la un curs despre starea de bine: cum să se comporte la ore, cum să îi înţeleagă pe cei mici şi să îi determine astfel să înveţe mai mult.
Profesori sau învăţători care ţipă la elevi, îi jignesc şi îi umilesc, pentru că aşa înţeleg să menţină disciplina în clasă. De aici pâna la starea de bine e cale lungă.
Mulţi profesori nu ştiu să creeze conexiuni cu elevii, cred specialiştii din Marea Britanie şi Statele Unite, care au venit să îi înveţe pe dascălii noştri cum să se comporte la ore şi cum să schimbe un sistem educaţional învechit.
Sute de educatori şi învăţători au venit din toate colţurile ţării să înveţe tehnicile prin care să le ofere elevilor, la ore,linişte şi încredere şi să îi determine astfel să înveţe mai mult.
Timp de trei zile, prin intermediul mai multor tehnici, profesorii au învăţat cum să creeze schimbare. Generaţiile de elevi din prezent au alte nevoi şi sunt motivaţi de activităţi creative şi de un dascăl implicat şi prietenos.
Urmează ca cele învăţate să fie aplicate şi în sala de clasă. Numai că şi statul ar trebui să aducă o schimbare în sistemul de învăţământ, spun profesorii.