Profesorii, arbitrii bullyingului

Profesorii, arbitrii bullyingului

Personalul din grădiniţe, şcoli şi licee va fi obligat să ia măsuri dacă observă că elevii sunt victime ale bulling-ului. E un proiect al Ministerului Educaţiei, prin care încearcă să reducă violenţa în şcolile româneşti şi în afara lor. Pe scurt, profesorii trebuie să anunţe familia copilului sau chiar autorităţile dacă observă că un elev este victimă a violenţei. Statisticile din ţara noastră la acest capitol sunt îngrijorătoare. Aproape 50% dintre elevi au fost ameninţati şi victime ale violenţei.

Profesorii vor fi nevoiţi să recurgă la măsuri drastice atunci când observă că elevii lor sunt victime ale bullying-ului şi violenţei. Proiectul ministerului Educaţiei e pus deja în dezbatere publică. Astfel, dacă dascălul observă tulburări de comportament, automarginalizare, dificultăţi de comunicare, vânătăi sau leziuni, trebuie să anunţe familia copilului. El poate anunţa chiar şi autoriţăţile dacă are suspiciunea că părinţii sau reprezentanţii legali ai  elevului sunt vinovaţi.
În România, fenomenul violenţei în şcoli este în continuă creştere. Potrivit ultimelor date, un elev din doi este victima bullying-ului.  
ONG-urile se luptă pentru această schimbare de ani întregi. "Şcoala Încrederii" este unul dintre ele. A început în septembrie 2020 şi de atunci ajută profesorii să-şi sprijine şi să-şi înţeleagă elevii. 
O echipă de experţi va lucra timp de 5 ani cu fiecare şcoală din proiect. Îi va spijini pe profesori să construiască o relaţie sănătoare între ei şi copii. 
În septembrie, urmează alte 50 de unităţi de învăţământ să lucreze cu ONG-ul. Şcoala Increderii este finaţată exclusiv din donaţii. 

 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt