Profesor de ştiinţe socio-umane: Nu se pot schimba mentalităţi cu profesori care fac formare ca acum 30 de ani

Profesor de ştiinţe socio-umane: Nu se pot schimba mentalităţi cu profesori care fac formare ca acum 30 de ani

Nivelul de corupţie din învăţământ a ajuns la nivel de şofer de microbuz, ceea ce arată nevoia unei reforme profunde în acest sistem, a declarat la Prima News Doru Căstăian, profesr de ştiinţe socio-umane.

„Dacă ceri doar bani şi nu pui presiune pe guvernanţi pentru a face reforme sistemice... Poate cu 200.000 de oameni ai putea să pui presiune pe guvernanţi, dar oamenii nu mai ies în stradă. Ca sindicat, nu ai credibilitate când nu-ţi poţi mobiliza propriii oameni. Noi nu putem face proteste în România, putem face doar şantaj, iar îngheţarea examenelor mi se pare profund imorală faţă de elevi”, a spus Căstăian.

El a adăugat că nu se pot schimba mentalităţi cu profesori care fac formare ca acum 30 de ani.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicale Spiru Haret, a replicat că „în mintea unora ar trebui să dăm afară 100.000 de profesori ca să aducem alţii cu altă mentalitate”.

„Grevă nu facem că e interesul superior al elevilor şi nimeni nu va fi interesat vreodată ca sindicatele să-şi apere membrii. Noi nu ne dorim greve în învăţământ, totuşi au mai fost greve mari în învăţământ, dar elevii n-au avut de suferit”, a arătat Nistor.

Afla mai multe despreeleviinvatamantprofesorisalarii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt