Nu e atribuţia MS să se ocupe de distribuţia testelor în şcoli; nu avem nici cea mai mică informaţie

Nu e atribuţia MS să se ocupe de distribuţia testelor în şcoli; nu avem nici cea mai mică informaţie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că achiziţia testelor de salivă pentru şcoli nu intră în atribuţia ministerului său şi că nu ştie dacă vor ajunge aceste teste în şcoli săptămâna viitoare, menţionând, în legătură cu rezultatul fals pozitiv al acestor teste, că sunt unii care nu ştiu să le utilizeze sau glumesc când le raportează pozitive.

"Această achiziţie a fost făcută de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de ONAC. Nu ştiu (dacă există teste pentru săptămâna viitoare - n.r.). Dacă nu avem nici cea mai mică informaţie, de unde? Dar de ce să discut cu domnul Arafat? Nu este atribuţia Ministerului Sănătăţii să se ocupe de distribuţia testelor în şcoli, nu sunt unităţi care să ţină de Ministerul Sănătăţii", a afirmat Rafila.

Întrebat dacă aceste teste ar trebui continuate, în condiţiile în care au fost multe fals pozitive, Rafila a spus: "Campania de testare trebuie continuată în condiţii de normalitate".

"Normalitate înseamnă următorul lucru: la instruire am încercat să ajut, să demonstrez cum se fac aceste teste, mai mult nu din partea ministrului Sănătăţii, ci din partea dr. Rafila, care este medic de medicină şi microbiolog, de asta am făcut. Mai departe - cum se distribuie, cum face Ministerul Educaţiei încât să poată să ajungă informaţia la toată lumea, cum se lucrează corect acest test - nu pot să intervin, nu am cum să intervin", a adăugat Rafila.

El a mai spus că unele persoane nu ştiu să folosească aceste teste.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt