Loc de joacă amenajat la presiunea cetăţenilor

Loc de joacă amenajat la presiunea cetăţenilor

Dacă cetăţenii se unesc şi pun presiune, autorităţile nu îi mai pot ignora şi le ascultă dorinţele. Un exemplu perfect de acest fel a fost oferit de două mame din Bucureşti. După ani de insistenţe, ele au convins Primăria Sectorului 6 să construiască un loc de joacă în cartierul lor. Şi asta nu e tot. Datorită lor, a fost redeschis parcul Politehnicii şi a fost recuperată o parcelă din Parcul Grozăveşti.

Locuitorii din Grozăveşti se bucură de câteva zile de primul loc de joacă din cartierul lor. Iar dacă nu ar fi fost Monica şi Iulia, două mame puse pe fapte mari, probabil că nu ar fi existat nici măcar acest spaţiu. Revoltate pe faptul că în zonă se înmulţeau doar blocurile şi betoanele, cele două mămici au reuşit să atragă mai mulţi vecini de partea lor şi au început să pună presiune pe autorităţi.

Împreună cu comunitatea lor, au demonstrat că se poate ca autorităţile să cedeze la presiunile oamenilor şi să răspundă la necesităţile lor. Acum, sunt zeci de părinţi care au un spaţiu unde pot ieşi cu copiii. Tot Monica şi Iulia au făcut şi ca parcul din campusul Politehnicii să fie redeschis in urmă cu un an.

Exemplul comunităţii din Grozăveşti nu este unul singular. În urmă cu doi ani, un alt loc de joacă a fost deschis în Sectorul 2, după luni întregi de insistenţe ale unei mame.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt