Astăzi a avut loc prima lecţie la înălţime transmisă cu drona, chiar de la vărsarea Dunării în Marea Neagră. Elevii din peste 800 de şcoli au putut urmări o oră de geografie complexă, unde elevii au putut vedea live o bucăţică a Deltei, dar şi diferite experimente. Cea mai importantă lecţie învăţată la final a fost cea a responsabilităţii şi grijii pentru mediul înconjurător.
Lecţiile de geografie pot fi şi altfel. Asta au demonstrat cei care au iniţiat proiectul Educaţie la înălţime, care au transmis live din satul Sfântul Gheorghe o oră de geografie atipică, unde copiii au putut vedea live cum arată Delta Dunării de sus.
Imaginile spectaculoase au fost însoţite de informaţii preţioase pentru elevi.
3 şcoli din Timişoara, Făgăraş şi Orăştirea de Sus au putut participa activ la lecţie. Ei au avut parte şi de un joc. Dacă răspundeau corect la 12 întrebări primeau puncte, iar la final câştigătorul putea transmite un mesaj.
Elevii au învăţat şi lecţia responsabilităţii şi au văzut live cum sunt afectate plantele subacvative şi animalele de poluare şi deşeuri.
Elevii şcolii din Sfântul Gheorghe au adunat în acest timp saci de deşeuri. Din acestea, şcoala din Făgăraş a scris un mesaj.
Elevii din 800 de şcoli au intrat live pentru a urmări lecţia şi au transmis întrebările în scris la care au primit şi răspunsuri. Lecţia de geografie a fost prima din cele 8 care vor fi transmise live din dronă, de la înălţime.