La examen după un an în online

La examen după un an în online

Elevii de clasa a 8-a se vor întâlni mâine cu primul examen important din viaţa lor - Evaluarea Naţională. Cei peste 131 de mii de absolvenţi de şcoală generală nu au avut însă un an uşor. Mai mult de jumătate din timpul pe care trebuia să îl petreacă în bănci, au stat acasă. Părinţii şi elevii deopotrivă spun că va fi un examen atipic.

Din cele peste 35 de săptămâni de cursuri pe care le are un an şcolar, cei care susţin acum Evaluarea Naţională au fost la ore mai puţin de 15 săptămâni.

Asta înseamnă sute de ore de lecţii făcute online. Copiii nu sunt pregătiţi, spun cei mai mulţi dintre părinţi.

Pe de altă parte, cei care au căutat partea plină a paharului, au găsit-o. Şcoala online le-a oferit mai mult timp pentru învăţat.

Psihologii spun însă că cei mai mulţi elevi au fost afectaţi de schimbare.

De altfel, porcul nu se îngraşă în ajun. În ziua dinaintea examenului, elevii trebuie să se recreeze, să fie relaxaţi şi să evite să stea în preajma altor adolescenţi care le inspiră frică. În ceea ce priveşte regulile impuse de minister, elevii vor intra în incinta şcolii pe un traseu special amenajat şi nu mai târziu de ora 8 şi jumătate. Vor purta obligatoriu mască de protecţie şi vor sta la distanţă de cel puţin un metru faţă de toate persoanele. Nu au voie să aibă la ei mijloace de comunicare sau calcul cum ar fi telefonul mobil sau căştile. La 9 şi 15 minute începe proba scrisă la limba română. Elevii au timp două ore să termine evaluarea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt