Expert: Educaţia e gratuită în România, dar devine un coşmar pentru familiile sărace

Expert: Educaţia e gratuită în România, dar devine un coşmar pentru familiile sărace

Elevii români au nevoie în primul rând de educaţie logică, civică şi financiară, a declarat la Prima News sociologul Vladrimir Ionaş.

„Trebuie să formăm viitorii profesori de educaţie financiară mai înainte să putem introduce această disciplină. Probabil gimnaziul ar fi perioada cea mai bună pentru educaţia financiară şi educaţia civică. E foarte important ca noile generaţii să gândească critic şi să-şi pună întrebări”, a spus sociologul.

El este de părere că legile educaţiei vor fi aplicate în proporţie mare de-abia peste câţiva ani şi s-a întrebat câţi miniştri se vor mai perinda pe la conducere.

„Educaţia e gratuită în România dar devine un coşmar pentru familiile sărace. Sunt cazuri în care părinţii nu-şi lasă copiii să meargă la şcoală, iar statul trebuie să urmărească acest fenomen mai îndeaproape”, a adăugat Ionaş.

Marian Siminică, directorul ISF, a spus că există un banc în lumea financiară potrivit căruia prima lecţie de educaţie în domeniu este Punguţa cu doi bani.

„Copiii trebuie învăţaţi că resursele financiare nu sunt nelimitate. Pe vremea noastră era puşculiţa, care era extrem de utilă, acum avem tehnologii evoluate, copiii umblă pe telefoanele mobile. Dar sunt şi foarte multe persoane adulte care nu înţeleg chestiuni simple, cum ar fi că inflaţia erodează economiile”, a adăugat Siminică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt