Escrocherie cu burse false

Escrocherie cu burse false

Odată cu elevii, în mediul online s-au mutat şi escrocii care operau la colţ de stradă. Iar mai mulţi părinţi au căzut deja în plasa acestora. Un site fraudulos care promitea burse în numele unei fundaţii inexistente a făcut deja primele victime. Chiar ministrul Educaţiei avertizează că în ultimul timp asistăm la o explozie a capacanelor de pe internet care ţintesc direct elevii şi pe părinţii acestora.

Promisiunile făcute pe site-ul fundaţiei erau generoase. Potrivit autorilor escrocheriei, 25 de mii de elevi urmau ca anul acesta să primească burse anuale în valoare de 3.600 de lei. Înainte însă părinţii ar fi trebuit să achite o taxă în contul bancar al asociaţiei de 98 de lei. Unii dintre ei au căzut în această plasă.

Escrocheria era una elborată. Copiii care urmau să primească aşa zisele burse trebuiau chiar să îndeplinească un set de criterii.

Ei trebuiau să aibă vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani, media la purtare să fie minimum 9 în anul şcolar respectiv şi să nu aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate.

Dacă toate aceste criterii erau îndeplinite, următorul pas era ca elevii să completeze un formular online în care erau puşi să îşi scrie datele personale, cum ar fi CNP-ul, data naşterii sau adresa de acasă.

În acest caz, primul lucru care ar fi trebuit să trezească suspiciunea părinţilor este faptul că fundaţia respectivă condiţiona acordarea bursei de plata unei sume de bani. Este o practică ce nu se regăseşte în politicile nici unui ONG respectabil.

În urma acestor descoperiri, atât site-ul fundaţiei, cât şi pagina oficială de Facebook au devenit brusc inactive.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt