Medic, în ziua examenului de admitere la Medicină: O doamnă cu un curs de două luni în domeniul beauty câştigă mai mult decât un medic primar

Medic, în ziua examenului de admitere la Medicină: O doamnă cu un curs de două luni în domeniul beauty câştigă mai mult decât un medic primar

Un medic specialist ATI de la Spitalul Judeţean Braşov afirmă, duminică seară, că ar fi vrut să fie în faţa tinerilor care au dat examenul de admitere la Medicină pentru a le spune ce îi aşteaptă şi care este realitatea din sistem.
Potrivit lui, un casier câştigă mai mult decât un medic rezident, iar ”o doamnă cu un curs de două luni în domeniu beauty câştigă mai mult decât un medic primar”. Dacă părinţii nu le sunt medici sau nu au propria clinică, şansele tinerilor medici să devină şomeri ”sunt 90%”, mai transmite medicul.
Amin Zahra, medic specialist ATI la Spitalul Judeţean Braşov, a postat, duminică seară, un mesaj pe Facebook, pentru tinerii care au susţinut examenul de admitere la Medicină.
”Aş fi vrut să fiu în faţa lor să le vorbesc despre sistemului medical din România şi să le spun realitatea, să le spun ce îi aşteaptă. Realitatea este că un casier la supermarket câştigă mai mult decât un medic rezident, iar o doamnă cu un curs de două luni în domeniu beauty câştigă mai mult decât un medic primar, responsabilităţile acesteia fiind 0. Este un sistem în care nu eşti protejat din punct de vedere juridic, fără protocoale clare, iar legea malpraxis lasă de dorit”, a scris medicul pe reţeaua de socializare.

Afla mai multe despreexamenmedicina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt