Sahara Olteniei, văzută de la înălţime

Sahara Olteniei, văzută de la înălţime

Oltenia se transformă într-un deşert. Sahara Olteniei a putut fi văzută de către elevii şcolilor din toată ţara din dronă, iar fenomenul a fost explicat live chiar de către un profesor de geografie. Lecţiile de educaţie la înălţime se încheie astfel cu deşertul din Oltenia, iar copiii, printre altele, au avut parte şi de premii.. în pepeni.

Dăbuleni a putut fi văzut de către elevi de la înălţime. Zona, renumită în toată ţara pentru pepenii gustoşi, se transformă pe zi ce trece într-un deşert în adevăratul sens al cuvântului din cauza schimbărilor climatice.

Sahara Olteniei a fost fascinantă şi pentru cei care au privit lecţia. Cei mai norocoşi au fost elevii a trei şcoli din Gherla, Sânpetru şi Agnita, care au putut participa activ.

Fenomenul de deşertificare a putut fi înţeles mai bine şi datorită experimentelor făcute în direct de la faţa locului.

Aceştia au aflat chiar că în zonă, de peste 500 de ani există nisip, însă fenomenul a luat din nou amploare după revoluţie, când irigaţiile din zonă nu au mai funcţionat.

Şi pentru că lecţia a fost transmisă de la Dăbuleni, pepenii au fost oferiţi ca premii pentru şcoala care răspundea corect la o întrebare.

La final, în deşertul Olteniei, voluntarii au scris şi un mesaj.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt