Sahara Olteniei, văzută de la înălțime - Prima News

Sahara Olteniei, văzută de la înălțime

Oltenia se transformă într-un deșert. Sahara Olteniei a putut fi văzută de către elevii școlilor din toată țara din dronă, iar fenomenul a fost explicat live chiar de către un profesor de geografie. Lecțiile de educație la înălțime se încheie astfel cu deșertul din Oltenia, iar copiii, printre altele, au avut parte și de premii.. în pepeni.

Dăbuleni a putut fi văzut de către elevi de la înălțime. Zona, renumită în toată țara pentru pepenii gustoși, se transformă pe zi ce trece într-un deșert în adevăratul sens al cuvântului din cauza schimbărilor climatice.

Sahara Olteniei a fost fascinantă și pentru cei care au privit lecția. Cei mai norocoși au fost elevii a trei școli din Gherla, Sânpetru și Agnita, care au putut participa activ.

Fenomenul de deșertificare a putut fi înțeles mai bine și datorită experimentelor făcute în direct de la fața locului.

Aceștia au aflat chiar că în zonă, de peste 500 de ani există nisip, însă fenomenul a luat din nou amploare după revoluție, când irigațiile din zonă nu au mai funcționat.

Și pentru că lecția a fost transmisă de la Dăbuleni, pepenii au fost oferiți ca premii pentru școala care răspundea corect la o întrebare.

La final, în deșertul Olteniei, voluntarii au scris și un mesaj.

Total
0
Shares
Total
0
Share