Românii din Spania ies la vot

Românii din Spania ies la vot

Românii din Spania se pregătesc de vot! 100.000 din cei un milion de conaţionali stabiliţi în Regat s-au înscris să voteze la alegerile locale şi regionale. Românii reprezintă mai bine de un sfert dintre naţionalităţile care pot vota. Unele partide au înţeles acest lucru, astfel că pe listele propuse apar multe nume româneşti.

În Castellon, oraş aflat la malul Mării Mediterane, trăiesc 20 de mii de români - adică 10 la sută din populaţie. Andreea are 22 de ani şi a venit cu părinţii din Târgovişte, pe când avea doi ani. Acum candidează pentru un post de consilier la primărie. Pe listele Partidului Socialist sunt două românce. Nu-i de mirare, de vreme ce comunitatea românească se implică în activităţile oraşului.

În Spania sunt două partide mari: Partidul Socialist, de stânga, şi cel Popular, de dreapta. Din păcate, ultimul nu are aceeaşi strategie în ce-i priveşte pe români. Drept pentru care conaţionalii noştri se îndreaptă spre partidele mai mici.

Ionel Pricop este de 23 de ani în Spania şi a venit din Iaşi. Numele lui apare al doilea pe listă, ceea ce înseamnă mai multe şanse de a fi ales. În total, 9 români candidează în Castellon pentru posturile de consilieri. În toată ţara, numărul se apropie de o sută. Însă, conform sondajelor, doar o mică parte dintre ei au şanse.

Alegerile vor avea loc pe 28 mai.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt