România, sub ape - Prima News

România, sub ape

România e sub ape! Ploile torențiale au făcut prăpăd în mai multe județe iar sute de localități sunt parcă rupte de lume din cauza inundațiilor. În județul Iași un bărbat a fost lovit de trăsnet pe un câmp, iar în Bârlad apa de pe bulevarde a depășit 1 metru. Specialiștii atrag atenția că furtunile vor pune stăpânire pe aproape toată țara în următoarele ore.

O furtună care a durat aproximativ 10 minute a făcut prăpăd pe străzile din Oradea. Cel mai grav a fost îaproape de centrul orașului unde un copac a fost smuls de vântul puternic și doborât peste o mașină aflată în trafic. În
autoturism se aflau două tinere care au scăpat ca prin mimune. Circulația a fost paralizată până la intervenția salvatorilor.

Așa arătau străzile din Bârlad după o ploaie torențială care a durat doar câteva zeci de minute. Canalizarea din oraș nu a mai făcut față, astfel că străzile au fost înghițite de șuvoaie. Localnicii au putut doar să privească neputincioși cum apa mătură tot în calea ei.

Rupte de lume din cauza inundțiilor au fost și mai multe localități din județul Galați.

Zeci de drumuri, case și gospodării au fost înghițite de șuvoaie. Localnicii spun că de ani buni nu s-au mai
confruntat cu astfel de situații.

O furtună puternică însoțită de ploaie torențială și grindina de mari dimensiuni a creat dezastru și în Brăila. Vântul a smuls zeci de copaci care au căzut peste mai multe autoturisme, clădiri și cabluri. Două cartiere au rămas în beznă.

Furtuna a făcut prăpăd și în județul Iași. Un bărbat a fost lovit de trăsnet pe un câmp din localitatea Ceplenița. Din fericire, o ambulanță a ajuns rapid la fața locului, iar bărbatul se află în stare stabilă. Pe străzile din municipiu, canalizările au cedat, din cauza cantității mari de precipitații.

Uimiți de forța cu care a lovit natura, oamenii au sunat la 112. Mai multe echipaje ISU au intervenit pentru a se asigura că nimeni nu este pus în pericol. Au fost, însă, și localnici care au ieșit pe străzi și au făcut haz de necaz.

Cea mai mare parte a țării se va afla sub cod portocaliu de furtuni până vineri la ora 6.00, atrag atenția meteorologiiTotal
0
Shares
Total
0
Share