Revoltă pentru păşune

Revoltă pentru păşune

Aer de răscoală la Bărăganu, în Constanţa. Ţăranii şi-au dus oile în faţa primăriei şi au blocat drumul judeţean. Sunt nemulţumiţi că soţul primăriţei le-a luat păşunile pe care îşi hrăneau animalele. Protejat de autorităţi, bărbatul spune că acum pământul este doar al lui, desi sătenii susţin ca nu are acte.

500 de oi au fost mânate de săteni în curtea primăriei. Ciobanii se plâng: cel mai proaspăt teren arat pentru însămânţările de primăvară era, până în urmă cu puţin timp, un câmp de păşunat. Aveau, spun ei, concesiune pentru şaăte ani, iar din ei au trecut doar doi. Dar actele ar fi fost modificate peste noapte.

Fostul edil, care e şi soţul actualei primăriţe, le-a spus sătenilor că a primit terenul de la administraţia locală, ca să-l folosească doar pentru el. A arat păşunea şi a semănat furaje numai pentru oile lui.

După ce şi-a pus toată comuna în cap, bărbatul recunoaşte că a obţinut terenul cu ajutorul soţiei lui. Primăriţa. Dar nu e nimic ilegal în asta, spune el. Iar primăriţa dă din colţ în colţ.

Sătenii spun că nu dau înapoi până nu-şi recapătă păşunea pentru oi. Doi dintre ei sunt în greva foamei, iar alţi câţiva li se vor alătura în curând.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt