Vasile Bănescu, reacţie dură la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase, care a spus că femeile abuzate sexual trebuie să facă puşcărie: "O mostră de „gândire” barbar clericalizată”

Vasile Bănescu, reacţie dură la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase, care a spus că femeile abuzate sexual trebuie să facă puşcărie: "O mostră de „gândire” barbar clericalizată”
foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a numit afirmaţiile preotului Nicolae Tănase din Valea Plopului potrivit cărora „dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată”, drept "o gândire barbar clericalizată, împotriva raţiunii, gingăşiei şi teologiei".
Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, afirmând că “fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete”. El a arătat că acei băieţi vor intra la închisoare, dar ”fetele nu sunt chiar nevinovate” şi ar trebui să facă şi ele trei, patru luni de puşcărie.
Vasile Bănescu: „Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată”. Pentru că l-a ispitit. Doar e urmaşa Evei, se ştie. Ergo, să facă şi ea puşcărie. Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinţi înarmată împotriva raţiunii, gingăşiei şi teologiei, reducţionistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putinţă raportare la realitate şi la revelaţia biblică. Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăşi. Aprioric vinovată înaintea bărbatului şi bărbăţiei. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă şi eventual barboforă. Ce trist! Când miezul creştinismului e doar libertate, dragoste, bucurie. Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii şi învierii", a scris pe Facebook Vasile Bănescu. 
Preotul Nicolae Tănase a susţinut, la Constanţa, conferinţa “Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”. 

Afla mai multe desprebanescubortanase
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt