Parascheva le aduce paraprofit

Parascheva le aduce paraprofit

Mii de oameni, veniţi din toate colţurile ţării, precum şi din Republica Moldova vor participa la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. La hotelurile şi pensiunile din Iaşi nu mai sunt locuri de cazare, iar proprietarii acestora îşi freacă mâinile de bucurie. După doi ani de pandemie, fac în sfârşit profit.

Deşi racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană abia sâmbătă, procesiunile au început cu o săptămână mai devreme şi mii de pelerini au ajuns deja la Iaşi. Unii dintre ei fac acest lucru de câţiva ani.

Scăpaţi de restricţiile pandemiei, credinciosii au umplut pană la refuz hotelurile şi pensiunile ieşene spre bucuria proprietarilor. Pentru cei care nu au mai găsit cazare la hoteluri şi pensiuni, o soluţie este oferită de biserică.

Au mai rămas doar câteva zile pentru primul moment important al pelerinajului de la Iaşi, când racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din Catedrală şi aşezată pe baldachinul din curtea Mitropoliei, spre închinarea pelerinilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt