Rareş Bogdan: Eu când am spus că vreau să desfiinţez pensiile speciale, în 30 de zile, am spus-o cu tot sufletul, fiind absolut convins că vor scrie o lege inteligentă / Când am intrat în politică, nu credeam că sunt atât de mulţi cretini

Rareş Bogdan: Eu când am spus că vreau să desfiinţez pensiile speciale, în 30 de zile, am spus-o cu tot sufletul, fiind absolut convins că vor scrie o lege inteligentă / Când am intrat în politică, nu credeam că sunt atât de mulţi cretini

Europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL) a afirmat, duminică seară, că a promis desfiinţarea pensiilor speciale, în 30 de zile, convins fiind că se poate realiza ”o lege inteligentă”. Bogdan afirmă că a rămas ”ultimul optimist” şi crede, totusişi, că această problemă poate fi rezolvată. În plus, Rareş Bogdan a precizat că Ministerul Muncii va prezenta, în 15 martie, noua Lege a pensiilor.

Rareş Bogdan a declarat, duminică seară, la Prima News, că a propus desfiinţarea pensiilor speciale în 30 de zile, la intrarea sa în politică, fiind convins că liberalii vor veni cu o ”lege inteligentă”.

”Când am intrat în politică, nu credeam că sunt atât de mulţi cretini. Sunt foarte mulţi şi mulţi care nu au nicio legătură cu interesul naţional al României. Eu când am intrat în politică am fost abolut convins că am influenţat cât am putut de la pupitrul meu şi am zis că trebuie să mă implic. Eu când am spus că vreau să desfiinţez pensiile speciale şi le-am spus colegilor că suntem obligaţi, ca în 30 de zile, să desfiinţăm, am spus-o cu tot sufletul, fiind absolut convins că vor scrie o lege inteligentă, încât oricând ar veni doamna Renate Weber sau CCR, să nu poată anula această lege”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul a adăugat că ministrul Muncii ar fi trebuit să prezinte noua lege a pensiilor în decembrie anul trecut.

”Îmi doresc foarte mult să văd proiectul cu care domnul Budăi trebuia să vină în decembrie. În data de 28 ianuarie 2020, la 56 de zile de la preluarea guvernării de către PNL, am reuşit să trecem prin Parlament o lege de tăiere a pensiilor speciale. Ea a fost atacată de doamna Weber, a fost făcută sesizare la CCR, a venit Covidul. S-a dat răspuns la această lege, undeva prin mai, şi a fost desfiinţată practic. A fost declarată neconstituţională (...) Acum, Ministerul Muncii trebuie să vină cu o lege clară. Eu vreau să cred că se va face, am rămas ultimul optimist”, a precizat Rareş Bogdan.

De asemenea, Bogdan a adăugat că, în 15 martie, ministrul Budăi va prezenta noul proiect de lege a pensiilor.

”Speranţa este la Ministerul Muncii, că va veni cu un nou proiect. Am înţeles că ni-l prezintă în 15, luna asta. Sunt cel mai dornic să văd acest proiect”, a subliniat Rareş Bogdan.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt