Putin a convocat Consiliul de Securitate. Ruşii şi-au instalat tabere lângă Kiev. Nave de război în apropiere de Odesa

Putin a convocat Consiliul de Securitate. Ruşii şi-au instalat tabere lângă Kiev. Nave de război în apropiere de Odesa

Este cea de-a opta zi a războiului din Ucraina, iar atacurile armatei ruseşti continuă. Noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev şi în Herson, în timp ce sirenele anti-aeriene au răsunat în multe alte oraşe. Autorităţile ucrainene au confirmat că Herson şi zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Şeful administraţiei regionale le-a cerut locuitorilor să rămână în casă, pentru că ruşii sunt peste tot în oraş şi sunt periculoşi. Iar primarul spune că întâmpină dificultăţi uriaşe în a aduna morţii şi a-i înmormânta, precum şi cu livrarea alimentelor şi a medicamentelor. Oraşul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este înconjurat de trupe ruseşti.  

Situaţia în capitala Kiev este „dificilă, dar sub control”, a declarat joi primarul oraşului, fostul campion la box Vitali Kliciko, potrivit Guardian, care citează Reuters.

El a spus că nu s-au înregistrat victime pe timpul nopţii şi că exploziile care s-au auzit au fost ale apărării antiaeriene ucrainene, care dobora rachetele ruseşti. Bombardamentele ruseşti de miercuri au provocat avarii la sistemul de termoficare a oraşului, care vor fi reparate în cursul zilei de joi, a mai precizat Kliciko.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt