Primarul capitalei Ottawa declară ''stare de urgenţă'' din cauza manifestaţiilor împotriva măsurilor sanitare - Prima News

Primarul capitalei Ottawa declară ”stare de urgenţă” din cauza manifestaţiilor împotriva măsurilor sanitare

Primarul oraşului Ottawa, Jim Watson, considerând situaţia “scăpată de sub control” în localitatea paralizată de peste o săptămână de opozanţii măsurilor sanitare, a declarat duminică “stare de urgenţă” în capitala Canadei, iar poliţia s-a înăsprit tonul împotriva manifestanţilor, notează AFP.

Protestele, care au început la Ottawa sâmbătă, 29 ianuarie, s-au extins în alte oraşe mari canadiene în weekend, în timp ce zeci de camioane şi protestatari au continuat să paralizeze centrul capitalei duminică.

Primarul Jim Watson a anunţat duminică după-amiază că a declarat stare de urgenţă la Ottawa “din cauza manifestaţiei în curs”.

Declaraţia “reflectă pericolul grav, precum şi ameninţarea la adresa siguranţei şi securităţii rezidenţilor reprezentate de manifestaţiile continue şi subliniază nevoia de sprijin din partea altor administraţii şi niveluri de guvernare”, a indicat primăria într-un comunicat.

O astfel de măsură “oferă, de asemenea, o mai mare flexibilitate în cadrul administraţiei municipale pentru a permite oraşului Ottawa să gestioneze continuitatea activităţilor în vederea asigurării serviciilor esenţiale” rezidenţilor, a precizat documentul.

Mai devreme, Jim Watson a judecat “situaţia complet scăpată de sub control (la Ottawa), deoarece protestatarii sunt cei care fac legea. Sunt pe cale să pierdem bătălia, (…) trebuie să ne luăm înapoi oraşul”, a subliniat primarul, considerând “inacceptabil” comportamentul protestatarilor care blochează străzile din centrul oraşului şi claxonează neobosit cu camioanele lor de mare tonaj.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share