Pomelnice plătite online

Pomelnice plătite online

Arhiepiscopia Tomisului a transmis credincioşilor, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că primeşte pomelnice şi prin intermediul sistemului electronic de plătă. Au pus chiar şi linkul unde se pot face donaţii, pentru a le fi mai uşor enoriaşilor. Anunţul a stârnit, cum era de aşteptat… numeroase comentarii printre enoriaşi.

Tehnologia ajunge să fie adoptată din ce în ce mai mult de Biserică si odată cu ea Arhiepiscopia Tomisului. Aceasta a anunţat în acest weekend că a devenit disponibilă trimiterea pomelnicelor prin PayPal. Pe linkul pus la dispozitie credincioşilor, oamenii pot dona orice sumă vor, dar sunt şi opţiuni pentru 5, 1o sau 5o de euro.

Anunţul bisericii de la malul mării a stârnit reacţii în rândul comunităţii creştine.

Link-ul afişat de Arhiepiscopia Tomisului duce pe platforma de plăţi online, unde este afişat mesajul: „Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor". Mesajul face referire la Radio Dobrogea, deţinut de Arhiepiscopie, şi al cărui cont de PayPal este acelaşi cu cel al pomelnicelor.

Reprezentantii Arhiepiscopiei spun că ideea de pomelnice plătite online le-a fost sugerata de românii din diaspora care în pandemie au urmărit slujbele ÎPS Teodosie transmise în direct pe internet.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt